Online bezichtigingen voor Makelaars [TIP]

Online bezichtigingen voor Makelaars met Webinars

Hoe werkt het?

Corona! Tips voor online bezichtigen voor Makelaars

Het Corona virus! Het is het gespreksonderwerp van de dag. Iedereen zal er uiteindelijk mee te maken krijgen. Financieel zal het iedereen gaan raken en ook de huizenmarkt en de makelaardij zal een klap gaan krijgen.

We kunnen niet in de toekomst kijken en we weten natuurlijk niet welke beslissingen de regering nog allemaal moet nemen om het virus in te dammen en te overwinnen.

De aanvragen voor bezichtigingen zullen afnemen omdat mensen bij voorkeur liever thuisblijven omdat ze geen risico willen lopen. Ook zijn er al meerdere signalen ontvangen dat mensen van een koop af willen zien onder het mom van Force Majeure. De vraag is of dit ook feitelijk kan. Hoe dan ook het Corona virus zal een enorme impact hebben op ons allemaal.

We kunnen als makelaar rustig afwachten en denken: "Ik kan in mijn eentje de markt niet veranderen", en DAT KLOPT. We kunnen de markt niet veranderen maar we kunnen wel kijken welke mogelijkheden er zijn om de markt anders te benaderen.

Wat kunnen we als makelaar in de tussentijd doen?
Online bezichtigen met webinars voor makelaars.

Wat is een webinar? Een webinar is een interactieve-live-uitzending via het internet. Het is mogelijk om vanaf jouw kantoor een online presentatie te geven aan meerdere belangstellenden. Ondanks dat je geen direct contact hebt met de mensen die willen bezichtigen is het toch mogelijk om te communiceren dankzij verschillende interactieve opties. Door middel van polls, een survey en chatvragen (vragen uurtje). Op die manier ben je toch in staat om de geïnteresseerden informatie te geven over een woning.

De presentatie geef je vanuit jouw computer. Je kan je scherm delen maar je kunt ook een powerpoint of keynote presentatie maken en de gewenste informatie delen. Ook een video van de woning laten zien is een mogelijkheid.

Welke webinar software heb je nodig?

Er zijn meerdere partijen die webinar software aanbieden. Als je kijkt naar het Nederlandse aanbod in webinar software dan kom je al snel uit bij WebinarGeek. Klik op Uitleg Webinargeek  om meer informatie te bekijken over deze software.
Het geven van online webinars is misschien niet de oplossing maar het helpt je wellicht om de markt anders te benaderen.

Heel veel succes in deze pittige tijd.

Groeten Martijn

Voordelen online bezichtigingen

Je blijft in contact met je klant.

Vragen worden beantwoord.

Je blijft als makelaar in beeld.

Je hoeft de deur niet uit.

Bekijk hier de software voor het geven van online bezichtigingen, webinars